Artykuły
Koszty dostawy

      

        KURIER - DPD - 24h

        

     Przesyłka kurierska 10,90zł - przelew/payu

  • Przesyłka kurierska 14,90zł - pobranie

    PACZKOMATY - IN POST - 24h

  • Paczkomaty Inpost 11,90 zł - przelew/payu
  • Paczkomaty Inpost 15,90 zł - pobranie
  • Lub darmowa dostawa za zakupy powyżej 300 zł

 

Cukier Brzozowy - Ksylitol - Xylitol Fiński Danisco 3KG

Cukier,słodziki
99
PLN
Cukier Brzozowy - Ksylitol - Xylitol Fiński Danisco 3KG
Cukier Brzozowy - Ksylitol - Xylitol Fiński Danisco 3KG
out_of_stock
Dostępność:
brak towaru
Cena: 99,00 zł
Cena netto: 80,49 zł
szt. Zyskujesz 8 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 1)
Kod produktu:

KSFINDAN3KG

Producent:
Danisco

Cukier z brzozy zamiast sacharozy

Jeśli interesujesz się dietetyką i zależy Ci na dobrym zdrowiu, powinieneś być świadomy szkodliwego działania cukru na Twój organizm. Sacharoza skutecznie i po kryjomu okrada nawet najmocniejszy organizm z witamin grupy B, wapnia, magnezu i cynku. Jak zaradzić białej śmierci i nie pozbawiać się słodkiej przyjemności? Dobrą alternatywą dla zwykłego cukru jest xylitol. Ten słodzący produkt leczniczy jest pozyskiwany z drewna brzozowego.

 Xylitol nie posiada żadnych toksycznych właściwości, w przeciwieństwie do zwykłego cukru. Ta substancja nie ulega rozkładowi wewnątrz układu pokarmowego, dobrze się wchłania i metabolizuje bezpośrednio w komórkach. Xylitol posiada niski indeks glikemiczny, dzięki czemu jest on w pełni bezpieczny dla cukrzyków. Chorzy na osteoporozę również powinni pomyśleć o jego zakupie. Specyfik znacznie zwiększa przyswajanie wapnia i magnezu. Jedną z innych zalet substancji jest leczenie infekcji górnych dróg oddechowych. Cukier brzozowy jest nam znany już od końca XIX wieku, kiedy to odkryli go równocześnie niemieccy i francuscy chemicy.

Ksylitol jest alkoholem cukrowym który otrzymywany jest z ksylanów , które są składnikiem ścian komórkowych większości roślin. Największe jego ilości (wystarczające do wydajnego produkowania ksylitolu) znajdują się w korach drzew i kukurydzy. Istnieją dwie metody otrzymywania ksylitolu , pierwsza z nich wynaleziona została jako pierwsza ,  polega ona na odpowiednim obrobieniu chemicznym kory brzozy , tak powstały ksylitol potocznie nazywany jest "cukrem brzozowym" lub "ksylitolem fińskim". Druga metoda stosowana jest od niedawna , jest ciągle doskonalona i rozwijana - jak wcześniej wspomniałem w kolbie kukurydzy znajduje się wystarczająca ilość ksylanów do opłacalnego produkowania ksylitolu , po dodaniu drożdży (Canida tropicalis oraz Canida guilliermondii) otrzymywany jest ksylitol , który składem nie różni się od swojego "Fińskiego" odpowiednika. Ksylitol produkowany w Chinach dzięki swojej dobrej jakości i atrakcyjnej cenie konkuruje z Ksylitolem produkowanym tradycyjną metodą.

Kraj pochodzenia Finlandia

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się
Produkty dnia






















Cząber 30g Cząber 30g 2,10 zł













































































Nasz Blog

Blog o zdrowym odżywianiu

www.Ekokucharz.pl

 Blog o zdrowym odżywianiu

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.Dopisz się do newslettera a otrzymasz 10 punków w programie lojalnościowym.
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Program lojalnościowy
Zbieraj punkty w sklepie i wymieniaj na nagrody lub dokonaj zakupów za punkty. Za każde wydane 10 zł 1 punkt.
Produktów:
2847
Kategorii:
56
Nowości:
0
Promocje:
0
Numer konta do wpłat

Wpłaty proszę przelewać na konto:
12195000012006012907500002

Obsługujemy też płatności PayU

?
Sklep internetowy Shoper.pl